Veel berichten worden tegenwoordig per email verstuurd. Je moet dan denken aan uitnodigingen voor bijeenkomsten, agendawijzigingen ed. Het komt echter geregeld voor dat ik een foutmelding krijg. Ik weet dan wel dat een emailadres fout is, maar niet wat dan het juiste emailadres is. Vandaar mijn vraag: iedereen die de laatste tijd geen emails (meer) ontvangt van de secretaris, graag een emailtje sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Dan pas ik het aan in het ledenbestand.
Sander

17 Augustus aanstaande gaan we het Grevelingenmeer op om aldaar plankton te monsteren, om daarna gezamenlijk de samples te bestuderen en vergelijken. Wil je hierbij zijn, stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Het meenemen van een microscoop en planktonnet is aanbevolen. Wijzigingen voorbehouden

Het was een aangename verrassing te horen dat het NRC het NGVM "ontdekt" had en een artikel in de weekendbijlage aan ons wilde wijden. Thema van deze artikelenreeks die in het katern "Leven" verschijnt is laten zien hoe Nederlanders de sleur doorbreken. De worskshop die NGVM West 12 Mei jongstleden in de Papaver in Delft gaf, met als thema het microleven in de bodem, was hiervoor een goede aanleiding. Geleid door vier enthousiaste vrijwilligers werd een al even enthousiast publiek van alle leeftijden ingewijd in de wonderen van de microwereld onder de grond. Uiteindelijk verscheen het 2 pagina's vullende artikel 16 Mei in de digitale editie van het NRC en het weekend daarop in de papieren krant onder de titel : "Vrij zijn is…door een microscoop turen". Het artikel is terug te vinden https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/16/vrij-30-a3960375

Een bijzonder evenement is het SEA project op Texel dat nog to eind Augustus te zien is.
"SEA heeft kunstenaars uit verschillende disciplines gekoppeld aan wetenschappers van het NIOZ (Koninklijk Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee). Dit heeft geleidt tot de SEA Art Tour! Drie maanden lang zijn kunstwerken van top kunstenaars, Texelse kunstenaars, dichters, en (Rietveld)studenten te zien en te beleven op Texel."
Deel van de Art Tour zijn de installaties met time lapses van Wim van Egmond, die door Wim in de vorige Microwereld beschreven werden.
Meer info op https://www.sea-texel.nl/