Regelmatig wordt de NGVM benaderd door mensen die spullen op het gebied van
microscopie te koop aanbieden. Tot op heden werd dit verzoek dan aan alle leden doorgezet. We willen voortaan onze website hiervoor gaan gebruiken. Voordeel is dat de verkoper daarmee de mogelijkheid heeft om naast een beschrijving ook een aantal representatieve foto's van het item te plaatsen. Mocht je zelf wat willen verkopen (los van eerder genoemde eindejaarsbijeenkomst) of ben je nog op zoek naar dat ene objectief of accessoire, stuur dan een mailtje naar de redactie, dan zorgen wij ervoor dat het online komt. Wanneer het item verkocht is, ├Âit graag ook even melden zodat de oproep door onze webmaster weer verwijderd kan worden.

17 Augustus aanstaande gaan we het Grevelingenmeer op om aldaar plankton te monsteren, om daarna gezamenlijk de samples te bestuderen en vergelijken. Wil je hierbij zijn, stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Het meenemen van een microscoop en planktonnet is aanbevolen. Wijzigingen voorbehouden

Veel berichten worden tegenwoordig per email verstuurd. Je moet dan denken aan uitnodigingen voor bijeenkomsten, agendawijzigingen ed. Het komt echter geregeld voor dat ik een foutmelding krijg. Ik weet dan wel dat een emailadres fout is, maar niet wat dan het juiste emailadres is. Vandaar mijn vraag: iedereen die de laatste tijd geen emails (meer) ontvangt van de secretaris, graag een emailtje sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Dan wordt het adres aangepast.

 

Een bijzonder evenement is het SEA project op Texel dat nog to eind Augustus te zien is.
"SEA heeft kunstenaars uit verschillende disciplines gekoppeld aan wetenschappers van het NIOZ (Koninklijk Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee). Dit heeft geleidt tot de SEA Art Tour! Drie maanden lang zijn kunstwerken van top kunstenaars, Texelse kunstenaars, dichters, en (Rietveld)studenten te zien en te beleven op Texel."
Deel van de Art Tour zijn de installaties met time lapses van Wim van Egmond, die door Wim in de vorige Microwereld beschreven werden.
Meer info op https://www.sea-texel.nl/